Hoofdpijn

Heb je last van spanningshoofdpijn? Ontdek de mogelijke oorzaken en oplossingen in dit artikel.

Koorts

Ontdek hier wat koorts is, wat de mogelijke oorzaken zijn, maar ook onze geneesmiddelen en advies over hoe je koorts snel kunt verlichten.

Rugpijn

Wat is lage rugpijn en hoe kan je deze verlichten?

Tandpijn

Wat veroorzaakt tandpijn en hoe kan je de pijn verlichten?

Ligamenten en verstuikingen

Ontdek onze tips om de pijn te verlichten en getroffen gewrichten te beschermen.

Pezen en peesontstekingen

Symptomen, oorzaken, diagnose en behandelingen... Ontdek er hier alles over.

Artrose

Ontdek onze adviezen en oplossingen voor het verlichten van pijn die gepaard gaat met artrose.

Paracetamol

Paracetamol wordt vaak gebruikt voor de symptomatische behandeling van pijn en koorts, vooral bij kinderen en ouderen.

Pijnstillers

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) classificeert de voornaamste pijnstillende medicijnen in drie categorieën, gebaseerd op hun effectiviteit.

Zelfmedicatie

Wat te doen wanneer er pijn optreedt.

Consultatie

Tips voor een goede voorbereiding bij een doktersbezoek.

De kwaliteit en productie van Dafalgan

Kwaliteit is onze nummer 1 prioriteit.

Dafalgan gamma

Veelgestelde vragen

Dafalgan biedt een uitgebreid assortiment aan geneesmiddelen die voldoen aan de behoeften van elke patiënt. Het werkzame bestanddeel van Dafalgan is paracetamol, aangewezen voor de verlichting pijn en koorts.

Bovendien heeft elke galenische vorm die Dafalgan aanbiedt unieke specificaties die aangepast zijn voor elke situatie.

Dafalgan Forte 1g heeft voor volwassenen een assortiment van bruistabletten, droge tabletten en granulaat in zakjes :

 BruistablettenDroge tablettenGranulaat in zakjes
(Instant)
GebruikOplossen in een glas
water
Om door te slikken met
een glas water
In te nemen zonder
water
Werking20 minuten45 minuten30 tot 60 minuten
SmaakCitrussmaakGeen smaakRode vruchtensmaak

Volg deze aanbevelingen voor een veilig en effectief gebruik van Dafalgan Forte 1g:

  • Minimaal lichaamsgewicht van 50kg
  • Minimaal 4 uur wachten tussen twee doseringen
  • Niet meer dan 4 doseringen per 24 uur nemen
  • Niet meer dan 1 tablet per keer innemen

 

Dafalgan heeft een breed gamma aan geneesmiddelen, elk met hun eigen werkingssnelheid:

  • Zoek je snelle pijnverlichting? Dafalgan Forte 1g bruistabletten werken twee keer sneller dan droge tabletten en geven al binnen 20 minuten1 verlichting. Voor patiënten met acute pijn biedt deze bruistablet snelle en effectieve verlichting.
  • Voor wie de voorkeur geeft aan traditionele (droge) tabletten, zijn er de Dafalgan Forte 1g droge tabletten. Ze bieden verlichting binnen 45 minuten1. Deze optie is geschikt voor degenen die op zoek zijn naar een effectief pijnstillend effect2 en die de voorkeur geven aan een meer traditionele, dunne, gecoate tabletvorm die gemakkelijk door te slikken is.
  • Onderweg of geen water bij de hand om een tablet in te nemen? Dan is Dafalgan Instant Forte 1g granulaat in zakjes de oplossing. Deze lossen snel op en beginnen binnen 30 tot 60 minuten3 te werken. Dafalgan Instant Forte 1g is geschikt voor mensen onderweg of die niet gemakkelijk toegang hebben tot water om een tablet in te nemen.

1 Gemiddelde tijd om het effect waar te nemen
2 Nielsen J-C. et al; « A comparison of the hypoalgesic effect of paracetamol in slow-release and plain tablets on laser induced pain ». Br. J. Clin. Pharmacol. 31, 267-270; 1991
3 Maximale plasmapiek

Paracetamol is een geneesmiddel dat is aangewezen bij koorts en lichte tot matige pijn, zoals:
hoofdpijn, migraine1, lage rugpijn, spierpijn of artrose2.

Het actieve ingrediënt in Dafalgan is paracetamol. Het exacte werkingsmechanisme van paracetamol is nog niet volledig duidelijk, maar de werking verschilt met dat van ontstekingsremmende geneesmiddelen. Paracetamol wordt over het algemeen goed verdragen, maar blijft een geneesmiddel. Het veroorzaakt weinig tot geen irritatie van het maag-darmkanaal. Het mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding. De belangrijkste voorzorgsmaatregel is het vermijden van overdosering, die giftig is voor de lever. 

Het is daarom belangrijk om enkele basisregels te volgen voor de maximale dosis en de tijd die je moet wachten tussen twee innames.

Dafalgan biedt een volledig gamma aan die geschikt is voor alle leeftijden. Het is beschikbaar in de vorm van: zetpillen en siroop voor kinderen, bruistabletten, smelttabletten (orodispergeerbaar) en droge tabletten voor volwassenen en tieners.

1 BCIF | Antimigrainemiddelen 
2 BCIF | Paracetamol 

 

Redenen om Dafalgan niet in te nemen :

  • Als je allergisch bent voor paracetamol of voor een van de andere bestanddelen van dit geneesmiddel.
  • Als je fructose-intolerant bent, neem dan geen bruistabletten. Er is geen probleem met de inname van droge tabletten.
  • Als je lijdt aan fenylketonurie, neem dan geen bruistabletten die aspartaam (E951) bevatten. Er is geen probleem met de inname van droge tabletten.

Vraag advies aan je arts of apotheker voordat je een geneesmiddel inneemt. Deze lijst is niet volledig, er kunnen andere effecten optreden. Voor meer informatie, raadpleeg de bijsluiter van het product.

Dafalgan Pediatrie

Legal

Dafalgan® is een geneesmiddel op basis van paracetamol. Niet langer dan 2 tot 3 dagen toedienen zonder medisch advies. Dafalgan® 500 mg is voorbehouden aan kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen. Dafalgan® Odis is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Forte is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Instant Forte is alleen voor volwassenen, adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Instant 500 mg is alleen voor volwassenen, adolescenten en kinderen van meer dan 27 kg. Volwassenen en adolescenten vanaf 50 kg: maximaal 3 gram per dag bij zelfmedicatie. Dafalgan® Instant Junior is voor kinderen en jongeren tussen de 14 en 50 kg. Dafalgan® Pediatrie 30 mg/ml drank is voorbehouden voor kinderen tussen 4 kg en 50 kg. Respecteer nauwkeurig het doseersysteem tijdens toediening. Dafalgan® Pediatrie 80 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 5 tot 8 kg. Dafalgan® Pediatrie 150 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 8 tot 15 kg. Dafalgan® Pediatrie  300 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 15 tot 30 kg. Bij kinderen tot 50 kg, maximum 60mg/kg/24u. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies.  Dafalgan Plus Caffeine. Geneesmiddel met paracetamol en cafeïne. In geval van pijn, geen gebruik langer dan 5 dagen, in geval van koorts geen gebruik van meer dan 3 dagen zonder medisch advies. Dafalgan Plus Caffeine is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg en ouder dan 15 jaar. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Lees aandachtig de bijsluiter. UPSA - BE23D066-0725