Over ons

UPSA is al meer dan 85 jaar een belangrijke speler in de farmaceutische sector in België en de rest van de wereld. Het is onze missie om iedereen toegang te garanderen tot kwalitatieve geneesmiddelen, zonder daarbij onze fundamentele principes uit het oog te verliezen. Als een van de grootste OTC-farmaceutische bedrijven in België begrijpen we het belang van een gemakkelijke toegang tot de producten die bijdragen tot ons dagelijks welzijn. Dankzij ons uitgebreide assortiment OTC-geneesmiddelen van hoge kwaliteit wordt UPSA erkend als een van de toonaangevende bedrijven in de sector in België.

UPSA: Uw vertrouwde partner voor farmaceutische producten van hoge kwaliteit

Als betrouwbare partner zet UPSA zich in om betrouwbare farmaceutische producten van hoge kwaliteit te leveren. Wij begrijpen het belang van het vertrouwen van onze patiënten en partners in de gezondheidszorg. Daarom stellen we alles in het werk om de kwaliteit en veiligheid van onze geneesmiddelen te garanderen en volgen we strenge productienormen en kwaliteitscontroles.

Toegang tot kwaliteitsmedicijnen voor iedereen

Met een aanwezigheid in meer dan 60 landen over de hele wereld is UPSA er trots op bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid en het welzijn van mensen. Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot kwaliteitsmedicijnen, ongeacht waar ze wonen. Daarom werken we er actief aan om onze producten wereldwijd beschikbaar te maken, werken we nauw samen met lokale gezondheidsautoriteiten en passen we onze producten aan de specifieke behoeften van elk land aan.

De productie vindt plaats op de industriële locaties van UPSA in Agen, Frankrijk.

Wij bieden een breed assortiment OTC-geneesmiddelen, gezondheidsproducten en voedingssupplementen, geproduceerd in onze productiefaciliteit in Agen, Frankrijk. Deze productiefaciliteit speelt een centrale rol in onze toewijding aan de kwaliteit en veiligheid van onze geneesmiddelen. Door onze eigen producten te produceren, hebben we volledige controle over elke fase van het productieproces, van de selectie van grondstoffen tot de uiteindelijke distributie. Hierdoor kunnen we de betrouwbaarheid en werkzaamheid van onze producten garanderen, in overeenstemming met de strengste normen in de farmaceutische industrie.

Mensen in het hart van wat we doen

Bij UPSA handelen we authentiek en transparant. We streven ernaar transparant, ethisch en verantwoordelijk te zijn in al onze interacties. We zijn ervan overtuigd dat mensen centraal moeten staan bij alles wat we doen. Daarom investeren we in onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe medicijnen en oplossingen voor de gezondheidszorg, met als doel de levenskwaliteit van iedereen te verbeteren. We werken ook nauw samen met professionals in de gezondheidszorg en lokale gezondheidsautoriteiten om de werkzaamheid en veiligheid van onze producten te garanderen en tegelijkertijd te voldoen aan de specifieke behoeften van de markt.

Aanwezig in meer dan 60 landen, met meer dan 85 jaar ervaring

Kortom, UPSA is uw vertrouwde partner in de farmaceutische sector. Wij zetten ons in om iedereen toegang te geven tot kwaliteitsmedicijnen door mensen centraal te stellen. Met meer dan 85 jaar geschiedenis, een wereldwijde aanwezigheid en een productiefaciliteit in Frankrijk zetten we ons in om het beste voor de mensheid te doen.

Behandeling peesontsteking, Dafalgan paracetamol

Trots op ons erfgoed, toegewijd aan universele gezondheidszorg

Bij UPSA zijn we trots op ons erfgoed, onze internationale aanwezigheid en onze inzet voor gezondheid en welzijn voor iedereen. Als een vertrouwd farmaceutisch bedrijf zullen we blijven innoveren en kwaliteitsmedicijnen en oplossingen voor de gezondheidszorg blijven leveren, zodat iedereen een gezond en bevredigend leven kan leiden.

Legal

Dafalgan® is een geneesmiddel op basis van paracetamol. Niet langer dan 2 tot 3 dagen toedienen zonder medisch advies. Dafalgan® 500 mg is voorbehouden aan kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen. Dafalgan® Odis is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Forte is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Instant Forte is alleen voor volwassenen, adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Instant 500 mg is alleen voor volwassenen, adolescenten en kinderen van meer dan 27 kg. Volwassenen en adolescenten vanaf 50 kg: maximaal 3 gram per dag bij zelfmedicatie. Dafalgan® Instant Junior is voor kinderen en jongeren tussen de 14 en 50 kg. Dafalgan® Pediatrie 30 mg/ml drank is voorbehouden voor kinderen tussen 4 kg en 50 kg. Respecteer nauwkeurig het doseersysteem tijdens toediening. Dafalgan® Pediatrie 80 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 5 tot 8 kg. Dafalgan® Pediatrie 150 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 8 tot 15 kg. Dafalgan® Pediatrie  300 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 15 tot 30 kg. Bij kinderen tot 50 kg, maximum 60mg/kg/24u. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies.  Dafalgan Plus Caffeine. Geneesmiddel met paracetamol en cafeïne. In geval van pijn, geen gebruik langer dan 5 dagen, in geval van koorts geen gebruik van meer dan 3 dagen zonder medisch advies. Dafalgan Plus Caffeine is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg en ouder dan 15 jaar. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Lees aandachtig de bijsluiter. UPSA - BE23D066-0725