Veelgestelde vragen

Vind hier alle antwoorden op uw vragen.

&nsbp;

In welke gevallen gebruik je Dafalgan? En wat zijn de redenen om het niet te gebruiken?

Paracetamol is een geneesmiddel dat is aangewezen bij koorts en lichte tot matige pijn, zoals: hoofdpijn, migraine, lage rugpijn, spierpijn of artrose.
&nsbp;

Hoe neem je Dafalgan Forte in en in welke verschillende vormen is deze beschikbaar?

Dafalgan biedt een uitgebreid assortiment aan geneesmiddelen die voldoen aan de behoeften van elke patiënt. Het werkzame bestanddeel van Dafalgan is paracetamol, aangewezen voor de verlichting pijn en koorts.

Veelgestelde vragen

Het assortiment van Dafalgan Pediatrie is aangepast op de behoeften van je kind of baby. Het actieve ingrediënt is paracetamol, aangewezen voor de verlichting van pijn en koorts.

Bovendien heeft elke galenische vorm die Dafalgan Pediatrie aanbiedt unieke specificaties die geschikt zijn voor elke situatie.

Dafalgan heeft een breed gamma aan geneesmiddelen, elk met hun eigen werkingssnelheid:

  • Zoek je snelle pijnverlichting? Dafalgan Forte 1g bruistabletten werken twee keer sneller dan droge tabletten en geven al binnen 20 minuten1 verlichting. Voor patiënten met acute pijn biedt deze bruistablet snelle en effectieve verlichting.
  • Voor wie de voorkeur geeft aan traditionele (droge) tabletten, zijn er de Dafalgan Forte 1g droge tabletten. Ze bieden verlichting binnen 45 minuten1. Deze optie is geschikt voor degenen die op zoek zijn naar een effectief pijnstillend effect2 en die de voorkeur geven aan een meer traditionele, dunne, gecoate tabletvorm die gemakkelijk door te slikken is.
  • Onderweg of geen water bij de hand om een tablet in te nemen? Dan is Dafalgan Instant Forte 1g granulaat in zakjes de oplossing. Deze lossen snel op en beginnen binnen 30 tot 60 minuten3 te werken. Dafalgan Instant Forte 1g is geschikt voor mensen onderweg of die niet gemakkelijk toegang hebben tot water om een tablet in te nemen.

1 Gemiddelde tijd om het effect waar te nemen
2 Nielsen J-C. et al; « A comparison of the hypoalgesic effect of paracetamol in slow-release and plain tablets on laser induced pain ». Br. J. Clin. Pharmacol. 31, 267-270; 1991
3 Maximale plasmapiek

De droge tabletten van Dafalgan hebben geen smaak. Door de filmomhulde coating en het kleine formaat zijn ze gemakkelijk in te nemen.

De bruistabletten van Dafalgan hebben een aangename citrussmaak. 
Dafalgan Instant Junior 250mg heeft een aardbeiensmaak. 

Dafalgan Instant 500mg en Dafalgan Instant Forte 1g hebben een rodevruchten smaak. Dafalgan Instant kan zonder water worden ingenomen. Dit makkelijk mee te nemen formaat kan direct in de mond of op de tong ingenomen worden en zorgt voor een snelle verlichting van pijn en koorts.

Als je zwanger bent, denkt zwanger te zijn of zwanger wilt worden, vraag dan altijd advies aan je arts of apotheker voordat je een geneesmiddel inneemt.

Indien nodig kan Dafalgan tijdens de zwangerschap worden gebruikt. U moet een zo laag mogelijke dosis gebruiken om de pijn en/of koorts te verlichten en deze zo kort mogelijk innemen.

Neem contact op met uw arts als de pijn en/of koorts niet afneemt of als u het geneesmiddel vaker moet innemen.

Dafalgan mag worden ingenomen tijdens het geven van borstvoeding.

Bron: RCP Dafalgan® 500mg en Forte 1g

Voor vragen over onze producten kan je contact met ons opnemen via info.be@upsa-ph.com. Ons team staat klaar om je alle benodigde informatie te verstrekken. 

Dit geneesmiddel vervolledigt het Dafalgan-gamma. 

Cafeïne versterkt het pijnstillende effect van paracetamol, versnelt de opname en verlengt de werking ervan. Het wordt daarom gebruikt bij de behandeling van pijn en/of koorts wanneer 1g paracetamol niet meer voldoende is1.

De combinatie paracetamol en cafeïne, Dafalgan Plus Cafeïne, verlicht pijn op een vergelijkbare manier als de drievoudige combinatie van paracetamol met cafeïne en aspirine2.

Dafalgan Plus Cafeïne kan ook worden ingenomen bij een pijnlijke menstruatie en/of acute hoofdpijn.

 

1 Werkzaamheid met het equivalent van 2 tabletten Dafalgan® Plus Cafeïne vergeleken met 1 tablet paracetamol 1G. Bron: Renner B. et al 2007.
2 Migliardi JR et al. Clin Pharmacol Ther 1994; 56: 576-86 Caffeine as an analgesic adjuvant in tension headache

Per definitie is een filmomhulde tablet een tablet waarvan de coating het slikken vergemakkelijkt, wat niet noodzakelijk het geval is bij niet-filmomhulde tabletten.

Een filmomhulde tablet verbergt ook de smaak van paracetamol, waardoor het makkelijker is voor patiënten om in te nemen.

Dafalgan Pediatrie 30mg/ml als drinkbare oplossing is de ideale pijn- en koortsstiller voor je kinderen. Dit geneesmiddel is op basis van paracetamol en speciaal ontwikkeld voor kinderen.  

De verschillende voordelen van Dafalgan Pediatrie 30mg/ml als drinkbare oplossing zijn: 

  • Bevat een handig pipet met maatverdeling in kg en ml voor een nauwkeurige dosering op basis van het gewicht van het kind. 
  • Kan rechtstreeks worden ingenomen of gemengd met dranken of voedsel, zowel koud als warm.
  • Gearomatiseerd met karamel-vanillesmaak
  • Een onbreekbare plastic fles met veiligheidsdop.

Legal

Dafalgan® is een geneesmiddel op basis van paracetamol. Niet langer dan 2 tot 3 dagen toedienen zonder medisch advies. Dafalgan® 500 mg is voorbehouden aan kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen. Dafalgan® Odis is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Forte is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Instant Forte is alleen voor volwassenen, adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Instant 500 mg is alleen voor volwassenen, adolescenten en kinderen van meer dan 27 kg. Volwassenen en adolescenten vanaf 50 kg: maximaal 3 gram per dag bij zelfmedicatie. Dafalgan® Instant Junior is voor kinderen en jongeren tussen de 14 en 50 kg. Dafalgan® Pediatrie 30 mg/ml drank is voorbehouden voor kinderen tussen 4 kg en 50 kg. Respecteer nauwkeurig het doseersysteem tijdens toediening. Dafalgan® Pediatrie 80 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 5 tot 8 kg. Dafalgan® Pediatrie 150 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 8 tot 15 kg. Dafalgan® Pediatrie  300 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 15 tot 30 kg. Bij kinderen tot 50 kg, maximum 60mg/kg/24u. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies.  Dafalgan Plus Caffeine. Geneesmiddel met paracetamol en cafeïne. In geval van pijn, geen gebruik langer dan 5 dagen, in geval van koorts geen gebruik van meer dan 3 dagen zonder medisch advies. Dafalgan Plus Caffeine is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg en ouder dan 15 jaar. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Lees aandachtig de bijsluiter. UPSA - BE23D066-0725