Kwaliteit en productie van Dafalgan

Kom meer te weten over de kwaliteit en productie van Dafalgan, een geneesmiddel van UPSA.

Inhoud artikel

Kwaliteit en productie Dafalgan

Lokale productie

Alle verpakkingen van Dafalgan paracetamol worden in Frankrijk gemaakt, in de fabrieken van UPSA in Agen.

UPSA hanteert een "100% made in France" beleid. Bovendien optimaliseert UPSA de productie (24/7) van haar geneesmiddelen. Met een van de grootste farmaceutische productiesites in Europa produceert UPSA meer dan 270 miljoen doosjes per jaar.

Op dit moment wordt 85% van de actieve ingrediënten die nodig zijn voor de productie van paracetamol geïmporteerd uit de Verenigde Staten. UPSA is echter van plan om tegen 2025 de volledige productie en fabricage van paracetamol naar Europa te brengen. 

Ons kwaliteitsbeleid

Kwaliteit: onze hoogste prioriteit

Onze productiesites vertrouwen op 3 belangrijke pijlers:

 1. Strenge en selectieve inkoopprocessen,
 2. Controles in elke fase van de productiecyclus (tot 60 controles per geneesmiddel),
 3. Regelmatige audits van alle kwaliteitsmanagementsystemen en -praktijken binnen elke eenheid.

Kwaliteit is de hoogste prioriteit van UPSA. We streven voortdurend naar uitstekende kwaliteit in al onze farmaceutische producten. Sinds onze oprichting in 1935 hebben we een solide expertise ontwikkeld in zowel het ontwerp als de productie van onze geneesmiddelen.

Deze expertise is gebaseerd op rigoureuze en selectieve toeleveringsprocessen, evenals nauwgezette controles in elke productiefase. Ons doel is om de hoogste kwaliteitsniveau te garanderen. 

Vrijwel al onze geneesmiddelen worden geproduceerd in onze moderne productiefaciliteit te Agen, Frankrijk.

We voeren regelmatig interne en externe audits uit om al onze kwaliteitsmanagementsystemen en -praktijken te beoordelen. Dit zorgt ervoor dat onze producten altijd aan de hoogste normen voldoen.

Constante waakzaamheid

Bij UPSA geloven we dat de kwaliteit van geneesmiddelen essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van onze patiënten.

In onze industriële vestigingen worden de geneesmiddelen tot 60 keer gecontroleerd onder leiding van 40 apothekers!

Specifieke technologie voor onze bruistabletten

UPSA's unieke vakmanschap in Europa met bruistabletten!

Door gebruik te maken van de zwaartekracht om producten te verplaatsen, hebben we een unieke industriële faciliteit opgezet: namelijk de productietoren. Het onderliggende concept houdt in dat alle grondstoffen naar de top van de toren worden gebracht, om ze dan geleidelijk te laten zakken met behulp van de zwaartekracht.

Ontdek elke fase van het productieproces voor onze bruistabletten, van ontvangst van de grondstoffen tot de uiteindelijke verzending naar de apotheek.

UPSA kwaliteit en expertise :

 • 60 kwaliteitscontroles per geneesmiddel
 • tot 500 controles per batch van geneesmiddelen
 • Meer dan 80 jaar aan expertise

Enkele cijfers over de expertise van UPSA :

 • 274 miljoen geproduceerde doosjes (cijfers 2021)
 • 14 medicijndoosjes geproduceerd per seconde
 • 3,5 miljard droge- en bruistabletten geproduceerd
 • Meer dan 1300 toegewijde medewerkers
 • 2 distributie- en logistieke locaties
 • 2 productielocaties
 • 60 Export naar 60 landen

 

Bronnen : 
De productielocatie van Agen. (2022, 11 mei). |  https://www.upsa.com/le-site-de-production-agen 
Ons kwaliteitsbeleid. (2023, 8 februari). | https://www.upsa.com/notre-politique-qualite

Andere artikels

Hoofdpijn en migraine

Heb je last van spanningshoofdpijn? Ontdek de mogelijke oorzaken en oplossingen in dit artikel.

Koorts bij kinderen en baby's

Wat is koorts? Is het gevaarlijk? Ontdek alle antwoorden op je vragen in dit artikel.

Zelfmedicatie

Wat te doen wanneer er pijn optreedt.

 

Veel gestelde vragen

Voor vragen over onze producten kan je contact met ons opnemen via info.be@upsa-ph.com. Ons team staat klaar om je alle benodigde informatie te verstrekken. 

Als je zwanger bent, denkt zwanger te zijn of zwanger wilt worden, vraag dan altijd advies aan je arts of apotheker voordat je een geneesmiddel inneemt.

Indien nodig kan Dafalgan tijdens de zwangerschap worden gebruikt. U moet een zo laag mogelijke dosis gebruiken om de pijn en/of koorts te verlichten en deze zo kort mogelijk innemen.

Neem contact op met uw arts als de pijn en/of koorts niet afneemt of als u het geneesmiddel vaker moet innemen.

Dafalgan mag worden ingenomen tijdens het geven van borstvoeding.

Bron: RCP Dafalgan® 500mg en Forte 1g

Per definitie is een filmomhulde tablet een tablet waarvan de coating het slikken vergemakkelijkt, wat niet noodzakelijk het geval is bij niet-filmomhulde tabletten.

Een filmomhulde tablet verbergt ook de smaak van paracetamol, waardoor het makkelijker is voor patiënten om in te nemen.

Legal

Dafalgan® is een geneesmiddel op basis van paracetamol. Niet langer dan 2 tot 3 dagen toedienen zonder medisch advies. Dafalgan® 500 mg is voorbehouden aan kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen. Dafalgan® Odis is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Forte is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Instant Forte is alleen voor volwassenen, adolescenten van meer dan 50 kg. Dafalgan® Instant 500 mg is alleen voor volwassenen, adolescenten en kinderen van meer dan 27 kg. Volwassenen en adolescenten vanaf 50 kg: maximaal 3 gram per dag bij zelfmedicatie. Dafalgan® Instant Junior is voor kinderen en jongeren tussen de 14 en 50 kg. Dafalgan® Pediatrie 30 mg/ml drank is voorbehouden voor kinderen tussen 4 kg en 50 kg. Respecteer nauwkeurig het doseersysteem tijdens toediening. Dafalgan® Pediatrie 80 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 5 tot 8 kg. Dafalgan® Pediatrie 150 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 8 tot 15 kg. Dafalgan® Pediatrie  300 mg zetpillen is voorbehouden voor kinderen van 15 tot 30 kg. Bij kinderen tot 50 kg, maximum 60mg/kg/24u. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies.  Dafalgan Plus Caffeine. Geneesmiddel met paracetamol en cafeïne. In geval van pijn, geen gebruik langer dan 5 dagen, in geval van koorts geen gebruik van meer dan 3 dagen zonder medisch advies. Dafalgan Plus Caffeine is voorbehouden voor volwassenen en adolescenten van meer dan 50 kg en ouder dan 15 jaar. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Lees aandachtig de bijsluiter. UPSA - BE23D066-0725